Japan NewsSat 24
This is the year that Domo-kun caught on
Selling a Bit of Japan
About iKjeld
iKjeld.com » About

Over Kjeld Duits

Kjeld Duits

Niews en foto’s van Japan – Duik dieper Japan in met Japan Correspondent Kjeld Duits

Hallo, ik ben Kjeld Duits en verantwoordelijk voor de artikelen, foto’s en links op iKjeld.com. Ik woon sinds 1982 in Japan en ervaar dit als mijn thuis. Ik werk als journalist en fotograaf voor verscheidene dagbladen en radio-omroepen, en heb over de jaren gewerkt voor organisaties zoals de BBC, NHK, Associated Press, The Times, Wired Magazine en vele anderen.

Ik heb vele grote nieuwsverhalen verslaan, zoals het vreselijke treinongeluk in Osaka in April, 2005, en de tsunami-ramp van 2004. Mijn specialiteiten omvatten Japanse straatmode, Japanse stadsgeschiedenis en aardbevingen. Ik heb verslag gegeven over zo’n beetje alle grote aardbevingen in Azië sinds 1995.

Naast mijn werk als journalist, ben ik ook actief op andere gebieden. Ik was bijvoorbeeld de Olympische Attaché voor de Nederlandse en Belgische Olympische Committee’s gedurende de Winterspelen in Nagano in 1998. Ik ben ook jurylid geweest voor de Internationale Emmy Awards en het Osaka European Film Festival. Ik werk tevens als adviseur op toeristisch gebied voor de overheid van de prefectuur Hyogo.

In 2002 is mijn boek ‘Vrouw breekt los’ over de hedendaagse Japanse maatschappij uitgegeven. Het voorwoord was geschreven door voormalige Premier Dries van Agt, die ook EU Ambassadeur in Japan was tussen 1987 en 1989.

Mijn foto’s zijn tentoongesteld in tentoonstellingen in Japan, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Griekenland en Singapore en hebben verscheidene prijzen gewonnen, vooral voor het documenteren van Japanse folk-festivals (matsuri).

Ik ben dol op nieuwe uitdagingen, dus neem zeker contact op voor suggesties om samen te werken, verhalen of oprdrachten.

Wellicht wil je me ook als friend toevoegen op je favoriete social netwerksite:

1. flickr
2. facebook
3. LinkedIn
4. Lightstalkers
5. NINETEEEN74